Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) vlerëson se kandidati i Vetëvendosjes për kryetar të Prishtinës, Shpend Ahmeti, pasi ka pranuar sondazhet e fundit, i përballur me panikun e humbjes së zgjedhjeve dhe zbulimin e skandaleve nga auditori, po kërkon shpëtim nga koalicionet e biznesit në dëm të interesave të qytetarëve të Prishtinës.

Shpend Ahmeti dhe partia e tij Vetëvendosje, gjatë kësaj fushate zgjedhore janë përballur me heqjen e maskës së propagandës dhe keq menaxhimit të evidentuar nga auditori dhe ndodhen në panik për shkak të rritjes së fuqishme të përkrahjes për kandidatin e LDK-së, Arban Abrashi, i cili sipas të gjitha sondazheve do të zgjidhet kryetar i Komunës së Prishtinës.

Vetëvendosje dhe AKR duhet ta dinë se vullneti i qytetarëve të Prishtinës për ndryshim, nuk është një pazar që dikush e shet (AKR) dhe dikush tjetër e blenë (Vetëvendosje). Qytetarët e Prishtinës janë njerëz të lirë dhe të devotshëm të këtij shteti që vendosin vetë për fatin e tyre dhe po shihet qartë se ata janë përcaktuar për ndryshim, i cili vjen nëpërmes Abrashit dhe ekipit të tij.

Marrëveshja e Vetëvendosjes me AKR-në, është kryekëput klienteliste dhe ka për qëllim bërjen e pazareve të ulëta biznesore, ndarjen e profiteve në dëm të interesave të qytetarëve të Prishtinës. Vetëvendosje është e njohur për diskursin e saj politik kundër AKR-së, madje këtë parti Vetëvendosje e ka akuzuar edhe për tradhti dhe lidhje afariste me Rusinë.

Vetëvendosje dhe Shpend Ahmeti janë të njohur për qeverisje me zhurmë dhe pa bërë asgjë, për injorim të kuadrove të Prishtinës, për rekrutim të 500 militantëve nga komunat tjera, një pjesë e të cilëve janë edhe organizatorë të shkatërrimit të qytetit, tani dalin dhe lidhin koalicion me një parti të cilën e kanë etiketuar klienteliste dhe me lidhje të dyshimta.

Si u bë që kjo-AKR përnjëherë të bëhet e pranueshme për Vetëvendosjen? Arsyeja është e thjeshtë, paniku i humbjes në zgjedhje dhe synimi për ndarjen e sferave të interesit, ku ndër të tjera mund të jenë përfshirë edhe jahtet dhe aeroplanët privatë.

LDK dhe kandidati i saj Arban Abrashi vlerësojnë se interesat e qytetarëve të Prishtinës nuk i mbrojnë ata që ndërrojnë qëndrime sa herë që kanë nevojë për fituar pushtet. Ahmeti gjatë qeverisjes së tij do të mbahet mend për propagandë të rrejshme, punësime politike në dëm të qytetarëve të Prishtinë, për mosrealizimin e asnjë projekti domethënës në kryeqytet, ndërsa në balotazh do të mbahet mend se si qytetarët e Prishtinës nuk do t’ia pranojnë pazarin në dëm të interesave të tyre.