Përkujtohet ish-kryetari i Istogut, Fadil Ferati

Sot, anëtarë të kryesisë së LDK-së dhe shumë bashkëpunëtorë e veprimtarë të LDK-së kanë bërë homazhe te varri i ish-kryetarit të Komunës së Istogut, njëherit nënkryetar i LDK-së dhe kryetar i degës në Istog, Fadil Ferati.

Në përvjetorin e vdekjes së tij e kujtojnë shumë veprimtarë të LDK-së e qytetarë të Istogut, për të cilët punoi shumë dhe për një kohë të gjatë.

Nënkryetari i LDK-së, njëherit kryetar i Komunës së Podujevës, z. Agim Veliu tha se Fadil Ferati kontribuoi shumë edhe për Istogun por edhe për Lidhjen Demokratike të Kosovës.

“Ishte një kontribues i madh në të gjitha rrjedhat dhe zhvillimet që kanë ndodhur në Kosovë”, tha ndër të tjerash z. Veliu

Ndërsa kryetari i Istogut, z. Haki Rugova falenderoi strukturën e LDK-së që gjithmonë do ta kujtoj figurën e Fadil Feratit.

“Istogu do të krenohet gjithmonë me Fadil Feratin, si kryetar i përjetshëm i Istogut, i cili ka dhënë një shembull të mirë si udhëheqet një komunë dhe jo vetëm, por edhe në udhëheqjen e LDK-së në tërësi”, tha z. Rugova.

Ai poashtu tha se idenë e tij do të mundohen ta qojnë deri në fund.

Fadil Ferati do të mbetet veprimtar i pashoqë dhe do të kujtohet gjithmonë nga Istogasit dhe shumë qytetarë të Kosovës.

LDK-ja vlerson lartë punën dhe kontributin e Feratit si kryetar i Istogut por edhe si njëri ndër veprimtarët më të shquar të asaj kohe.

LDK – Zyra për Informim