[agni_section_heading additional_size=”18″ heading=”Vjosa Osmani” additional=”Kandidatja e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) për kryeministre”]

[agni_gallery type=”1″ column=”1″ img_url=”6379,6341″]

[agni_service choice=”6″ icon=”fa fa-book” title=”ORIENTIMET PROGRAMORE TË LDK-SË”] Përmbledhje…[/agni_service]

[agni_service choice=”6″ icon=”fa fa-file-text” title=”PËRMBAJTJA”]• Qeverisja dhe sundimi i ligjit
•Familja
• Zhvillimi
• Arsimi dhe shëndetësia
• Partneriteti ndërkombëtar
[/agni_service]

Shkarko .pdf Download PDF

[agni_section_heading additional_size=”18″ heading=”Vjosa Osmani” additional=”Biografia”]

Dr. Vjosa Osmani, Kandidate për Kryeministre të Republikës së Kosovës dhe Nënkryetare e Lidhjes Demokratike të Kosovës. Ligjeruese në Universitetin e Prishtinës dhe Profesor Vizitor në Universitetin e Pitsburgut. Anëtare e Bordit të Rrjetit Parlamentar dhe Anëtare e Këshillit Drejtues të Young MP Initiative të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar. Juriste dhe deputete në tre Legjislatura të Kuvendit të Republikës së Kosovës. Ish-Kryetare e Komisionit për Punë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike, ish-Kryetare e Komisionit për Integrime Evropiane dhe ish-nënkryetare e Komisionit për Reforma Kushtetuese.

Vjosa Osmani (17.05.1982-, Kosovë). Është deputete e Kuvendit të Kosovës tash e tri mandate.

Dy palë zgjedhjet e fundit të mbajtura në Kosovë e nxorën Vjosën si gruan deputete më të votuar në historinë e Kuvendit të Kosovës dhe ndër politikanët me të votuar në nivel vendi.

Ajo është profesoreshë në Universitetin e Prishtinës dhe në Universitetin e Pitsburgut në SHBA, ndërsa më parë ka ligjeruar edhe në R.I.T Kosovo dhe Kolegjin AAB-Riinvest. Vjosa u lind më 17 maj të vitit 1982, në qytetin e Mitrovicës, Kosovë. Shkollën fillore dhe atë të mesme, e përfundoi me sukses të shkëlqyeshëm në qytetin e saj të lindjes. Studimet themelore i përfundoi në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës, ndërsa studimet master dhe doktoraturën e përfundoi në Universitetin e Pitsburgut, në SHBA, ku përfundoi studimet me nderime të larta dhe është shpërblyer me disa çmime nga i njejti Universitet.

Përgjatë të gjitha fazave të studimit, ajo ishte bursiste. Si profesoreshë universiteti, në Kosovë ajo ligjëron lëndë nga fusha e së Drejtës Ndërkombëtare, ndërkaq në Amerikë ligjëron lëndën “Shtet-ndërtimi dhe e Drejta: Përvoja e Kosovës”.

Aktualisht është Kandidate për Kryeministre të Republikës së Kosovës dhe Nënkryetare e LDK-së. Në periudhën e gjashtë legjislative ajo ka shërbyer si Kryetare e Komisionit për Punë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike, ndërsa në periudhën e katërt legjislative, ajo ka shërbyer si Kryetare e Komisionit për Integrime Evropiane dhe nënkryetare e Komisionit për Reforma Kushtetuese në Kosovë. Krahas ndërtimit të karrierës së suksesshme, Vjosa është martuar dhe është nënë e dy vajzave binjake.

[agni_section_heading additional_size=”18″ heading=”Vjosa Osmani” additional=”Çmimet dhe shpërblimet”]

Vjosa i përfundoi studimet e nivelit bachelor në Kosovë me bursë, e cila iu nda nga Ministria e Arsimit, duke u vlerësuar nga e njëjta si studentja më e dalluar e Fakultetit Juridik në Kosovë. Njëherësh, ajo u zgjodh ndër pesë studentët më të mirë të vendit nga të gjitha fakultetet. Në vitin 2004, ajo ishte përfituese e bursës për përfundim të studimeve të nivelit master në Universitetin e Pitsburg-ut në SHBA.

Në vitin 2005 është shpërblyer dy herë me Çmimin “Excellence For The Future Award”, nga Universiteti i Pitsburgut. Në vitin 2009, falë suksesit të treguar, kishte fituar përsëri bursë të plotë studimi, për përfundim të studimeve të doktoraturës në të njëjtin universitet, ku u fokusua përsëri në fushën e drejtësisë, konkretisht në fushën e së Drejtës Ndërkombëtare. Po ashtu, për kontributin e saj në fushën e të drejtave të njeriut, ajo u vlerësua me Çmimin “Sheth International Achievement Award”, nga Universiteti i Pitsburgut.

Fokusi politik i Vjosës është në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe për sigurimin e një gjyqësori të pavarur. Po ashtu, ajo është e fokusuar edhe në politikën e jashtme, veçanërisht në procesin e integrimit Euro-Atlantik të Kosovës dhe në ruajtjen e marrëdhënieve me Shtetet e Bashkuara.

[agni_section_heading divide_line=”” heading=”LAJME” sub_heading=”Të fundit… “]

[agni_posts blog_layout=”grid” blog_sidebar=”no-sidebar” posts_per_page=”3″ post_not_in=”1104″]